Předělání prostoru část 1

Předělání prostoru část 1

Hezké odpoledne vám všem . Jak se stal z IT kluka Kavárník v Klidu už trošku víte (viz. článek Jak to všechno začalo), ale jak to celé Kafe v Klidu vzniklo ještě moc ne. Pokud vás to stále zajímá, tak mě to velice těší a doufám, že bude i nadále. V tom případě se v klidu usaďte, třeba i s šálkem dobré kávy a začneme.

Celé předělávání prostoru začalo o mnoho pomaleji než jako, když se zrodil celý nápad kavárny (v tuto chvíli to ještě Kafe v Klidu nebylo ). Jako první se musel vymyslet celkový koncept a řešení celého prostoru, jelikož celý projekt vznikl velmi rychle a bez jakýchkoliv příprav a vizí a ve stavu kterém to bylo jsme to rozhodně nechat nechtěli . A jak mnozí víme bez nějaké vize se cokoliv mění nebo předělává špatně

Hlavou celého designu a prostorového řešení byla moje soukromá designérka Žoli , která má pro řešení prostor velký cit a dokáže krásně kombinovat věci v prostoru . Přesně tak, aby se člověk i v malém prostoru cítil příjemně a uvolněně. A přesně tohle byla a je hlavní myšlenka celé kavárny. Prvním problémem byla kolaudace, jelikož nám předchozí majitel řekl, že prostor není zkolaudovaný jako gastroprovoz, nýbrž jako prodejna oblečení. Poněkud mne to znejistilo, ale to přece zvládneme nemůže to být nic velkého. Každopádně o celé kolaudaci někdy příště. Pište do komentářů, zdali byste chtěli samostatný článek jen na kolaudaci a co všechno je potřeba pro zkolaudování prostoru pro kavárnu.

Jako první jsme museli rozebrat všechen stávající nábytek a veškeré vybavení odvézt pryč, nebo alespoň odnosit do sklepa. Co se, ale nestalo? Jakmile jsme začali odnášet staré vybavení vinárny, tak si táta roztrhl celý kloub o hranu baru a tím se nechtěně částečně vyřadil z manuální pracovní skupiny. To, ale neznamená, že nepostradatelně pomáhal se zbytkem zařizování jako byla hlavně rekolaudace a veškeré právní a provozní věci. Přeci jenom má v tomto ohledu veliké znalosti a zkušenosti.

Nakonec jsme všechno rozebrali a naskládali doprostřed místnosti viz. úvodní fotka a mohlo se začít s opravami zdí a všemi stavebními pracemi. Ale o tom co jsme dělali dál už příště.

Loučím se s vámi

Kavarník v Klidu

Komentáře ke článku

Přidejte komentář

Přihlást k odběru

Chcete dostávat informace o nových článcích no nějaké zajímavé informace ze života kavárníka nebo nějaké tipy a triky? Jednoduše zadejte svůj e-mail a je to.

(nebojte nejedná se o žádný spam)