Jak jsem našel prostor

Jak jsem našel prostor

Hledání prostoru začalo stejně rychle jako se zrodil celý nápad. Začal jsem tedy hledat dá se říct hned po našem rozhovoru s tátou. Nejdříve to bylo nic moc, ale neztrácel jsem naději a hledal dál.

Po nějaké době neúspěšného hledání, když jsem zrovna jen tak ležel doma o víkendu a brouzdám po realitních serverech a na mém oblíbeném Bezrealitky.cz jsem našel malinký prostor na Praze 1 okolo 30 m2, což mi přišlo jako přesně to, co hledám. Rozzářily se mi oči a říkám si: „Že bych měl takový štěstí?”. Čtu si tedy dál popis a najednou vidím ODSTUPNÉ 100 000,- a to mi trošku pokazilo prvotní pocit z hezkého nálezu. Naštěstí se zrovna táta zeptal: „Tak jak to jde? Už jsi něco našel?” Tak jsem mu tenhle inzerát ukázal i s informací, že chtějí odstupné, a tak tedy nevím co si o tom mám myslet. Táta mě, ale podpořil a říká: „No tak můžeš hledat dál, ale zkusit ho můžeme.” Netrvalo dlouho a už tam táta volal jak a kdy bychom se mohli přijít podívat.

Na prostor jsme se jeli podívat asi den nebo dva po telefonátu s pánem, který prostor pronajímal. Zjistili jsme si, že v prostoru byla vinotéka a pán to ruší. Když jsme přišli pán na nás už čekal uvnitř a mohli jsme tedy jít rovnou dovnitř. Prostor vypadal nějak takto. Což nebylo úplně to, co by se nám líbilo, ale jinak prostor nebyl úplně špatný

Po asi hodinovém povídání, co jsme se dozvěděli, že vinotéku dělal pán pro přítelkyni, se kterou již není a on na vinotéku nemá čas, jelikož dělá v úplně jiném odvětví. Dohodnuli jsme se tedy, že mu dáme do týdne vědět, a ještě si to rozmyslíme. To se ale pánovi ne moc líbilo a odvětil, že už má stejně zájemce, který si prostor vezme hned a nemá žádné problémy. Řekli jsme mu tedy OK, když si ho vezme druhý zájemce ať nám dá vědět jinak mi se vám ozveme do týdne, zdali si prostor vezmeme nebo ne, máme totiž ještě nějaký prostory, který budou lepší (Žádné jiné prostory jsme samozřejmě neměli )

Druhý den jsem se vydal na prohlídku okolí. Zjistil jsem, že se tam nachází několik škol jak základních a středních jako třeba gymnázium Jana Palacha, tak i vyšší odborná škola publicistiky, filmová škola Prague film school a tudíž lidé začínají chodit už docela brzo. Zjistil jsem si ceny v okolních podnicích a dělal si poznámky co by bylo dobré udělat, kdy otevřít atd. Po této prohlídce okolí jsem došel k závěru, že tohle je asi to místo co by se mi líbilo. Nebyly tady davy lidí proudící ulicí, ale něčím se mi to tam líbilo a věřil jsem, že mě to tam táhne a mohlo by z toho vzniknout hezké místo pro lokální studenty a lidi kteří pracují v okolí.

PS. Velmi mi pomohl v ujasnění o co půjde článek Adély Machové z pražírny a kavárny Dos Mundos 10 věcí, které byste měli vědět, než založíte kavárnu článek je velmi dobře zpracovaný a teď po dvou letech za barem mohu i potvrdit.

O tom, jak jsme prostor začali vlastními silami předělávat, aby z toho vzniklo to útulné místečko až příště.

Loučím se s vámi

Kavarník v Klidu

Komentáře ke článku

Přidejte komentář

Přihlást k odběru

Chcete dostávat informace o nových článcích no nějaké zajímavé informace ze života kavárníka nebo nějaké tipy a triky? Jednoduše zadejte svůj e-mail a je to.

(nebojte nejedná se o žádný spam)